ΚΑΙΡΟΣ · LIVE29.5°CΣχεδόν αίθριος40% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Χλωροκίνη: Είναι νωρίς για να την καταδικάσουμε; Τι λέει ο ΠΟΥ και ο Τσιόδρας

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 61



Στο θέμα της χλωροκίνης ως φάρμακο για την καταπολέμηση του κοροναϊού, τα οποίο φούντωσε και πάλι έπειτα από την απόφαση του ΠΟΥ να «παγώσει» τις δοκιμές με την εν λόγω ουσία αναφέρθηκε στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον φονικό ιό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Αναφερόμενος στην έρευνα του Lancet που δείχνει αυξημένο κίνδυνο θανάτων ασθενών με κοροναϊό που έλαβαν χλωροκίνη, ο κ.

Τσιόδρας τόνισε πως «η όλη θεραπεία του ιού είναι μια κατάσταση ασιγουριάς».

Τι θα κάνει η Ελλάδα Η αρμόδια επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας συνεδρίασε σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, και απεφάνθη για τους παραπάνω λόγους, να αναμένουμε λίγο ακόμα πριν να ληφθεί απόφαση η διακοπή της χορήγησης του φαρμάκου.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι η χώρα έχει μητρώο ασθενών (όπου καταγράφεται η πορεία τους βάσει της αγωγής που τους χορηγείται), καθώς και σύστημα φαρμακοεπαγρύπνισης (σύστημα καταγραφής ανεπιθύμητων ενεργειών από οποιαδήποτε χορηγούμενη θεραπεία για οποιαδήποτε πάθηση) και μέχρι τώρα έχουν υπάρξει μόλις 3 αναφορές για τη χλωροκίνη ή την υδροξυχλωροκίνη με καμία καρδιολογική παρατήρηση, καθώς επίσης και άλλες δύο αναφορές για άλλα φάρμακα.

Επί της ευκαιρίας, επισήμανε πως η χρήση του remdensivir έχει γίνει σε πάνω από 50 ασθενείς με ανεπιθύμητη ενέργεια στο ήπαρ.

«Δεν σταματά η μελέτη» Ο κ.

Τσιόδρας αναφερόμενος στις ανακοινώσεις του ΠΟΥ για την κλινική μελέτη SOLIDARITY και το μέρος της που αφορά τη χρήση χλωροκίνης, διευκρίνισε ότι δεν σταματά η μελέτη.

Με αφορμή μετα- ανάλυση που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Lancet και αφορούσε μελέτη παρατήρησης και όχι αποτελέσματα κλινικών μελετών, απεφάνθη την αναστολή για να διερευνήσει το σήμα κινδύνου της εν λόγω μελέτης.

Για το λόγο αυτό προχωρεί σε επαναξιολόγηση των δεδομένων που προκύπτουν από τη τυχαιοποιημένη κλινική μελέτη που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα.

Προληπτική αγωγή Σε ό,τι αφορά την αγωγή προφύλαξης των υγειονομικών με χλωροκίνη, ο καθηγητής σημείω...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 29.5 °C · 40%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies